Biografie schilder Ben Aa

De kunstzinnige plattegrond van de gemeente Epe wordt verrijkt door het Atelier en de Salongalerie aan de Parkweg 2. Daar toont Ben Aa in zijn atelier op zijn kleurrijke linnen zijn vele artistieke kwaliteiten. Aa heeft sinds 1988 zijn verrassende mogelijkheden toevertrouwd aan het schildersdoek. Hij wil nu iedereen laten meegenieten van zijn oorspronkelijke en kleurrijke stijl. Door zijn achtergrond als industrieel ontwerper heeft hij een fotografisch oog voor kleur en detail.

De in 1951 geboren Ben Aa werd op de middelbare school al geattendeerd door de kunstschilder Jan Gierveld om meer te doen met schilderen. Deze Wierdense kunstschilder had een vooruitziende blik want op 19 jarige leeftijd heeft Ben Aa mee gedaan aan zijn eerste expositie in Zwolle.
Weer jaren later heeft hij les gehad van Rob Hessels die toen zijn schilder atelier nog in Zuidwolde had. Rob Hessels was op zijn beurt weer een leerling van de Haarlemse kunstschilder Frederick Booth. Vele jaren heeft Rob hem de fijne technieken van het schilderen bij gebracht. Heel langzaam ontwikkelde Ben Aa zijn eigen kleurrijke style.

In 2004 heeft de Epese kunstschilder zijn opgedane ervaringen omgezet naar een eigen schilders atelier. Hij heeft vele exposities opgeluisterd van Saint Tropez, Cannes en Nice. Zijn kleurrijke werk hangt inmiddels in binnen en buitenland. Ben Aa werkt zowel in opdracht maar vervaardigd ook veel vrij werk.